Image hosted by Photobucket.com

June 24, 2006

World Cup & The Outback

G'day mates,

Na een lange stilte is hier weer eindelijk nieuws...

Om te beginnen wil ik even zeggen dat de wk gekte ook in OZ is losgebarsten. Mensen leven hier echt mee en ook al zijn de meeste wedstrijden midden in de nacht, tienduizenden verzamelen in Sydney en Melbourne om alles op groot scherm te bekijken. Gelukkig heb ik alle wedstrijden van de Socceroos kunnen zien en de wedstrijd tegen Brazilie heb ik zelfs in de pub kunnen volgen. Was erg gezellig!!

Terug naar Northam nu. Na weken van werken en tripjes naar York was het dan eindelijk tijd om weer verder te reizen. De laatste werkdag heb ik afscheid genomen van iedereen onder het genot van een natje en een droogje en mn baas, Randle, heeft me aangeboden om me te helpen als ik ooit naar Australie wil emigreren. Dus visum en dat soort toestanden regelen. Of het nu over 1 jaar is of over 3 jaar het aanbod blijft staan dus dat is altijd handig. Ik kreeg ook nog een envelop met een kaart en 100$ erin! Was dus een geslaagde tijd voor zowel werkgever als werknemer...

De dag erna ben ik met de trein naar Perth vertrokken om daar nog 2 dgn met de Schotten te feesten en afscheid te nemen. Derek speelt inmiddels voetbal voor Nortbeach Soccer Club EN is trainer van een dames elftal. Aangezien een van de dames jarig was die avond zijn we eerst even naar een feestje geweest voordat we de stad zouden ingaan. Dus we kwamen aan bij het huis en wat blijkt nu, de jarige dame is half Nederlands want haar moeder is hier komen wonen 20 jaar geleden. Was erg leuk om te praten met iemand die 20 jaar geleden hier is komen wonen. Ze wil voor geen goud meer terug zei ze. Na wat biertjes in de tuin met de dames kwam moeder des huizes aan met een rookworst en mosterd, had ze gekocht in een winkel speciaal voor nederlanders. Was erg lekker en ik waande me even in de HEMA. De rest van de avond zijn we naar een leuke pub geweest en het erg vroeg gemaakt. Dag erna moesten de dames en Derek voetballen dus heb ik de hele dag in het zonnetje gezeten (26 graden winter). Was erg gezellig en weer veel leuke mensen ontmoet. 'S avonds zijn we met zn allen naar de Socceroos gaan kijken in de pub en toen helaas afscheid moeten nemen van de Schotten. Blijf sowieso contact met ze houden...

Maandags ben ik naar Alice Springs gevlogen en op het vliegveld werd ik opgewacht door iemand van het hostel, Annie's Place. Het is hier zeer aangenaam met een zwembad, tv op de kamer (wat ihkv het WK erg handig is) en 's avonds kun je hier voor 5$ (nog geen 3 euro) erg lekker eten. Er staat oa kangeroo goulash op het menu. In Alice is niet erg veel te doen en de meeste mensen blijven hier ook maar een dag of 4 a 5 om een tour te doen. Het hostel heeft ook een eigen tour en die kost 275$ voor 3 dagen. Aangezien we in de buitenlucht zouden slapen ben ik maar even naar de K-Mart gegaan om thermos-sokken te kopen en een beenie. Dinsdag 6 uur in de ochtend vertrokken we richting Uluru (Ayer's Rock). We waren met zo'n 14 mensen en het leek wel een WK met veel nationaliteiten. Er was een jongen uit Los Angeles, een jongen uit Chicago. Een stelletje uit Canada, een meid uit Japan, een meid uit Zuid-Korea, een meid uit Belgie, een meid uit Duitsland, een nog wat lui uit Frankrijk. We hadden een erg gezellige groep moet ik zeggen. Na wat uurtjes gereden te hebben kwamen we aan bij Uluru. We hadden de keuze om om de berg heen te lopen of om te beklimmen. ik had gekozen voor het laatste en het uitzicht was werkelijk waanzinnig mooi!!! Tegen 5 uur die dag zijn we naar een plek gereden om de zonsondergang te zien en foto's te maken. Ondertussen werd er op de parkeerplaats gekookt en een biertje gedronken. Na het eten zijn we hout gaan zoeken en ergens een zijweg ingereden om een kampvuur te maken en te gaan slapen. We sliepen allemaal in een SWAG, dat is een soort bodybag van dik plactic/rubber die je helemaal kunbt dichtritsen en waar je je slaapzaak kunt inleggen. Ik had een slaapzaak gehuurd bij het hostel er daar was ik blij om. Het was niet ijskoud die nacht maar ook niet echt warm. De mooiste sterrenhemel die ik ooit heb gezien maakte veel goed...
De dag erna om half 6 in ochtend op om de zonsopgang te zien en ontbijtje te maken. Na ontbijt was het tijd om naar de Olga's te rijden. Hier hebben we een wandeling gemaakt (Valley of the wind) en het was een erg mooi gebied. Ook hier weer veel foto's gemaakt. 'S avonds weer hout zoeken voor het kampvuur en koken. We hadden iets speciaals op het menu staan en dat was KAMEEL!! Er lopen hier heel wat kamelen rond in het wild en er zijn ook enkele farms. Hier kun je vlees en melk kopen. Ik moet zeggen dat het errug lekker was en zou het zo weer eten.
Volgende dag was het tijd om naar King's Canyon te gaan en ook hier hebben we een mooie wandeling gemaakt...NA 5 uurtjes rijden kwamen we aan bij het hostel en hebben we gezamelijk gegeten en afscheid genomen. Was een echte toptijd en het geld helemaal waard!! Dit was de echte outback ervaring en ik kan het jullie allemaal aanraden.

Nu is het voor mij tijd om richting Cairns te gaan. Ik ga dit doen met een tour omdat het erg moeilijk is om een lift te krijgen. Meeste mensen gaan naar Darwin of Adelaide. Ik vertrek aanstaande dinsdag en ik kom dan Donderdag aan in Cairns. Ik blijf 2 maanden in Queensland (de staat waar Cairns ligt) om te overwinteren zeg maar. De lente begint hier 1 September in OZ en dan zal ik naar Sydney gaan. Het programma voor Cairns ziet er ook goed uit. Skydiven, bungeejump, dagje snorkelen in Great Barrier Reef en wil nog een dag vistocht gaan doen. Waarschijnlijk Marlijn vissen.
Druk programma dus en kost ook geld. Ik zal dus ook wel weer wat moeten werken. Gelukkig heb ik via mn supervisor bij Specialised Tree Services in Northam een baantje kunnen regelen. Zijn zus woont in Cairns en zij runnen daar de schoolbussen voor de kinderen. Ze hebben voor 3 a 4 weken werk voor me dus dat is wel lekker. Zal zeer waarschijnlijk "cash in hand" zijn dus ik hoef dan geen belasting te betalen.

Ik ga de komende dagen niet veel meer doen in Alice. Beetje voetbal kijken en dat was het. Ben hier al naar het Reptile Center geweest en naar de Royal Flying Doctors. Voetbal komt nu dus ff eerst. Ik moet zeggen dat ik totaal niet onder de indruk ben van NLD. Ik denk dat ze tegen Portugal hard moeten werken. Gelukkig heb ik nu 2 teams want de Socceroos spelen tegen Italie en dat zal wel mooie pot worden. ALS ze kampioen worden breekt hier de gekte uit kan ik je zeggen...

Voor de rest geen nieuws meer luitjes. Ik wens jullie allemaal een warme zomer toe en niet klagen dat het TE warm is!!! Mn volgende verslag zal wel eind juli ofzo komen als ik fotos heb van de avonturen in Cairns.

@Bjorn: mail me aub de Pinkpop foto's door, het liefst voor pinkpop 2007!!!
@Alon: Heb je foto in de SPITS! gezien op internet. We hebben bijna zelfde kapsel.
@Guus: Als ik de skydive niet overleef dan mag jij mn crematie top3 coordineren.
@Marjo: Proficiat met je verjaardag en ik zal een vino op je drinken. (kaart is op post)
@Iedereen: HIER (klik op Alice Springs als je op foto site bent)zijn weer de nieuwste foto's (password: vincent77)


Take care and no worries

GrTz,

V